Overvloed!

Maina Il Gran Pandora aan mijn voordeurVandaag werd ik verrast door een pakketje aan mijn voordeur. Zonder afzender. Meteen sloegen de radartjes op hol. Van wie kon dit zijn? Wie zou dit aan mijn deur hebben gehangen? Is het persoonlijk langs gebracht of heeft een pakketbezorger dit aan mijn deur gehangen, zonder aan te bellen?

Allerhande namen van vriendinnen, bekenden en klanten kwamen voorbij. Eén voor één passeren ze de revue en bij de meesten van hen kon ik me eigenlijk best voorstellen dat ze me verrast zouden kunnen hebben. Ineens drong het besef tot me door dat de afzender mij geen groter cadeau had kunnen doen dan géén afzender eraan te hangen. Want hoe gezien voel ik mij wel niet op dit moment!?!

Zoveel mensen van wie ik het gevoel kan ontvangen dat ze zo blij met me zijn dat zij mij dit pakketje hebben zouden kunnen sturen. Ik voel me dankbaar voor deze spiegeling van de overvloed die ik momenteel zelf te delen heb!

Dank je wel, gulle onbekende geefster / gever!

Healingmethodes en bewustzijnsontwikkeling helpen niet!

jongeman valt uide boomKennis van natuurwetten geeft ons mensen het vermogen om de essentie ervan in ons voordeel te benutten. Hoe heerlijk vinden we het niet om je moeiteloos te laten voortstuwen door de wind in je zeilen. Ontkenning van natuurwetten leidt tot menselijk lijden. Ontkennen we de wet van zwaartekracht, dan vallen we keer op keer met dezelfde pijnlijke snelheid uit de boom. Daar leren we snel van. Waar we echter maar niet snel van leren is de natuurwet die ons vertelt over het menselijk lijden versus de essentie van ons mens-zijn. Wij zoeken het oplossen van ons lijden in het toepassen van eeuwenoude healingmethodes en bewustzijnsontwikkeling. Waarom helpen deze methodes ons niet werkelijk vooruit? Wat maakt mijn werk zo weinig effectief? Wat is de natuurwet die hieraan ten grondslag ligt? Lees verder “Healingmethodes en bewustzijnsontwikkeling helpen niet!”

Visualiseren of jezelf realiseren?

visualiseren, affirmeren, of toch beter je zelf realiseren?

Creëer je eigen leven! De oplossing voor al je problemen… Onderzoek je verlangens en ambities,  visualiseer je nieuwe leven en affirmeer er lustig op los om de gewenste resultaten te ontvangen.

“Ask en it will be given”. Je krijgt wat je wilt, als je er maar om vraagt.

De kracht van visualiseren wordt zelfs wetenschappelijk onderkent, maar hoe werkt het nu echt? Hoe verhoudt visualisatie zich tot zelfrealisatie? Hoe verhoudt visualisatie zich tot onze Mind? Is visualiseren misschien uiteindelijk toch een vorm van achteraf voorspellen? Is dat goed of slecht? Lees verder “Visualiseren of jezelf realiseren?”

Ontwaken met dank aan mijn slechte eigenschappen!

intuïtie vertelt ons wie we werkelijk zijn

 

spiritueel ontwaken, verlichting, zelfrealisatie. Slechte eigenschappen hoeven en kunnen niet bestreden worden. Ze hebben een hoger doel..

In dit artikel beschrijf ik mijn slechte en lastige eigenschappen en hoe ik ze ten diepste totaal verkeerd begrepen heb. Geen wonder dat het bestrijden ervan, mijn pogingen om een beter mens te worden, volledig zijn gestrand.

Als ik ze onder elkaar zet in een lijstje, dan heb ik best veel slechte eigenschappen. Eigenschappen die mijzelf belemmeren in het ervaren van harmonie in mijn leven en/of eigenschappen waardoor anderen moeite hebben met mijn gedrag.

Lees verder “Ontwaken met dank aan mijn slechte eigenschappen!”