Met lege handen en een mond vol tanden

Nu heb ik zo hard gewerkt. Zo mijn best gedaan. Zo veel geïnvesteerd. Zoveel losgelaten. Onthecht en weer doorgegaan. Wederom sta ik hier nu met lege handen. Wat heeft het leven met mij voor? Een noodkreet, recht uit het hart. Geuit door een klant met wie ik een aantal maanden lang redelijk intensief mocht oplopen langs haar levenspad. Wat nu?

Nu heb ik zo hard gewerkt. Zo mijn best gedaan. Zo veel geïnvesteerd. Zoveel losgelaten. Onthecht en weer doorgegaan. Wederom sta ik hier nu met lege handen. Allemaal mooi en wel, maar waarom hebben anderen wel waar ik naar verlang en ik niet. Terwijl juist ik zó hard werk, zoveel investeer in zelfonderzoek en bewustwording. Wat heeft de levensenergie dan met mij voor? Hoezo leidt mijn hoger bewustzijn mij steeds naar de leegte? Is dít dan het doel van mijn leven? Is dít het dan?

Een noodkreet, recht uit het hart. Geuit door een klant met wie ik een aantal maanden lang redelijk intensief mocht oplopen langs haar levenspad. Zo een moedige, intelligente, bewuste, zuiver en sensitief afgestemde dame. Zo vol verlangen, gepassioneerd in het nastreven van haar doelen, zoals zij deze ingegeven voelde door haar hoger bewustzijn. Stap voor stap vooruit. Totdat het universum zich samenspande en zij zich er bewust van werd dat de doelen die ze zich had gesteld niet gerealiseerd konden worden. Althans niet nu en niet in de vorm zoals zij deze zich had voorgesteld.

Haar verdriet is zo groot, vraagt om volledige aandacht. Vooralsnog is er geen ruimte voor iets anders. Ik, als spiritueel coach, sta met mijn mond vol tanden. Wat kán ik zeggen? Wat kan ik anders dan met compassie aanwezig zijn en mijzelf levendig herinneren dat het ook mijn woorden hadden kunnen zijn? Nog maar kort geleden, althans.

Want wat ik werkelijk te zeggen heb kan nu nog niet gehoord worden. Wat ik werkelijk te zeggen heb is zo ontluisterend voor het ego, maar tegelijk ook zo’n bevrijdende waarheid:

De levensenergie (universele intelligentie, god, de bron)  heeft helemaal niets me je voor. De levensenergie is niet eens persoonlijk in jou geïnteresseerd. Sterker nog, de levensenergie weet niet eens wie je bent. Het maakt geen onderscheidt tussen jou, een ander of zelfs maar een ander levende cel.

JA! Dit is het!. Dit is alles wat er is. Jouw leven of mijn leven heeft geen op zichzelf staand doel.  Jij bent niet de vormgever van jouw leven, maar je bent de uitdrukking van jouw leven, van hét leven.

Het leven geeft geen beloningen door je dat te geven wat je nastreeft.
Bewust ZIJN ís de beloning.

Alles waar je naar verlangt is er al, maar jij weet nog niet hoe jij het moet ontvangen. Alles waar jij naar verlangt, verlangt naar jou. Naar jouw open beschikbaarheid voor de ervaring.

De levensenergie communiceert met jou door middel van je verlangens. Als je een verlangen voelt dan weet je dat de levensenergie zich door jou heen wil uitdrukken en zich wil manifesteren in een ervaring. Alles wat je vastpakt zet je gevangen in het verlangen. Alleen als je met lege handen durft te staan ben je optimaal ontvankelijk voor de overvloed van het leven.

Eén antwoord op “Met lege handen en een mond vol tanden”

Reacties zijn gesloten.